Ads 468x60px

Friday

#Efficiënt Anderlecht pakt 30 op 30 tegen verdienstelijk Lierse

Anderlecht heeft staartploeg Lierse met een les in efficiëntie opzij gezet. Voor rust werkte de thuisploeg met twee doelpunten haast aan honderd procent af, met Mbokani en Jovanovic als afwerkers. Na rust dikte De Sutter de score meteen aan, de bezoekers kwamen niet verder dan de eerredder van El Gabas en Vargas velde het harde verdict: 4-1. Anderlecht gaat zo na zijn tiende zege op rij als riante leider de winterstop in met acht punten voorsprong op naaste achtervolger Zulte Waregem, Lokeren en Club Brugge volgen zelfs al op twaalf en dertien punten. Lierse blijft voorlaatste in de stand.

Tom De Sutter mocht naast de heroptredende Dieumerci Mbokani starten bij Anderlecht maar na een lange studieronde zorgde Lierse even voor het halfuur voor het eerste gevaar van de avond: Silvio Proto redde tot tweemaal toe een goede doelkans van de bezoekers. Eerst hield hij met een voetreflex Rachid Bourabia van een doelpunt en even later hield hij de netten schoon na een kattensprong op een poging van Mohamed El Gabas.

Twee minuten later trof de thuisploeg bij zijn eerste kans wél meteen raak: op een voorzet van Massimo Bruno knikte de onvermijdelijke Mbokani raak. Meteen de vijftiende treffer van de Congolees dit seizoen.

Lierse bleef echter de evenknie en na een uitstekende actie van Benjamin Lambot kon spits Kostadin Hazurov helemaal alleen op Proto afgaan maar hij besloot te zwak. Opnieuw gaf Anderlecht meteen erna een lesje in efficiëntie, De Sutter bediende de goed gevolgde Milan Jovanovic die onder doelman Matz Sels binnenschoof: 2-0 uit evenveel kansen. Sacha Kljestan bood Jovanovic nog een mooie kans aan om de score op te drijven voor rust maar de Serviër miste.

Achtste goal De Sutter

Het tempo bleef ook na rust laag maar De Sutter besliste al snel de wedstrijd: hij knalde een voorzet van Gillet in één tijd knap in doel. Meteen de achtste treffer van De Sutter in vier basisplaatsen. Sels haalde een harde vrije trap van Lucas Biglia nog knap van onder de lat.

De bezoekers kregen dan toch de eerredder die ze verdienden, El Gabas verraste Proto met een hard schot. In het laatste halfuur verwaterde het spel letterlijk en figuurlijk. De Sutter trof nog de paal en de 3-2 in het slot werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Invaller Ronald Vargas bracht uiteindelijk zelfs de overdreven 4-1-eindcijfers op het bord met een knappe treffer.