Ads 468x60px

Sunday

Club Brugge en Standard live tekst commentaar, score, en de dekking België Jupiler Pro League

Club Brugge  2 --  4  Standard

Club doet gouden zaak Het wint met 2-4 op het veld van Standard en komt (voorlopig ?) alleen aan de leiding.

Aan de rust leek de wedstrijd gespeeld, want toen stonden de Rouches al 0-3 in het krijt. Na een kwartier in de tweede helft hadden de Luikenaars echter al twee keer gescoord na een own-goal van Oscar Duarte en een doelpunt vanop de stip via Paul-José Mpoku. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kon het hoge tempo niet aanhouden.

Halverwege de tweede helft besliste Club Brugge de partij. Op counter via Maxim Lestienne en Eidur Gudjohnsen kwam de bal bij Vazquez die er met een heerlijke lob 2-4 van maakte. Deze treffer zorgde er mee voor dat het Luikse vuur uitgeblust werd. In het slotkwartier bloedde de wedstrijd uit.

Standard is uitgeteld voor de titel en moet de focus nu richten op Europees voetbal. Club Brugge ontpopt zich meer en meer tot een heuse kandidaat voor de titel. Blauw-zwart neemt de leiding over van Zulte-Waregem, maar kan bij een zege van Anderlecht nog door de Brusselaars worden voorbijgestoken.
92'
Schot Ono Zonder veel overtuiging schiet hij ver naast.
91'
Extra tijd Die bedraagt vier minuten.
88'
Poging Buyens De bal wordt afgeblokt. De corner die erop volgt; wordt wederom door Van Damme over gekopt.
87'
Standard wil penalty Michy Batshuayi zou vastgehouden zijn geweest. De scheidsrechter waren echter overtuigd van hun gelijk.
85'
Corner Ono Jelle Van Damme milt zijn kopbal naast het doel.
83'
Standard met de moed der wanhoop De Rouches pompen vooral voorzetten en lange ballen richting het doel van Kujovic.
80'
Kopbal Van Damme Naast en over het doel van Kujovic.
78'
Slotfase Kan Standard nog eens vuur in de partij brengen ?
74'
Laatste vervanging Jorgensen wordt vervangen door Mechele.
71'
Lekkere goal Vazquez Op counter maakt Victor Vazquez Solsona er met een mooie lob 2-4 van.
70'
Refaelov naar de kant Eidur Gudjohnsen moet voor meer balbezit proberen te zorgen.
69'
Poging Ono In de handen van Kujovic.
67'
Actie Mpoku Duarte ontzet de bal.
66'
Beide temas wisselen Meunier, licht geblesseerd moet eraf. Laurens De Bock komt in het team. Bij Standard mag Koc gaan rusten. Yuji Ono neemt zijn plaats in.
65'
Voorzet Ezekiel Michy Batshuayi kan net niet bij de bal.
63'
Goeie Batshuayi Michy Batshuayi zorgt voor de nodige snelheid vooraan.
63'
Bacca voorlangs De Columbiaan schiet de bal maar nipt naast het doel van Kawashima.
60'
Mpoku scoort Hij zet de penalty om. Net buiten het bereik van Kujovic.
60'
Penalty Standard Imoh Ezekiel wordt in de zestien gehaakt door Jesper Jorgensen.
58'
Schot Bacca De bal gaat over en naast.
56'
Opare geblesseerd De rechtsachter kan niet verder en wordt vervangen door Cissé.
56'
Geel Vainqueur Na een te late tackle op Lior Refaelov.
53'
Wissel Standard Michy Batshuayi komt in de plaats van Tucudean.
52'
Poging Ezekiel De bal verdwijnt in hoekschop.
51'
1-3 !! Oscar Duarte met een own-goal. George Tucudean legt de bal klaar voor Ezekiel. Die doet een matige controle, maar zo komt de bal tegen het hoofd van Duarte die zijn eigen doelman verschalkt. Tevens is er een buitenspelgeurtje aan het doelpunt.
49'
Voorzet Opare De bal gaat over het doel, typerend voor zijn povere partij.
47'
Schot Mpoku Heel optimistisch schot dat naast gaat.
46'
Tweede helft van start Er werd niet gewisseld.
15:20
Efficiënte bezoekers Club Brugge staat halverwege de partij op rozen; het staat 0-3 voor na doelpunten van Maxim Lestienne, Oscar Duarte en Carlos Bacca.

Al snel werd het 0-1 toen Meunier de bal veroverde en Lestienne bediende. Daarna was het meeste balbezit voor de thuisploeg. Daaruit werden een aantal kansjes gepuurd, maar de Brugse verdediging en Kujovic stonden pal.
Op het half uur bracht Oscar Duarte na een stilstaande fase zijn ploeg 0-2 voor. Dit sneed de adem van de thuisploeg af. Het slotkwartier van de eerste helft verliep gelijkopgaand. In de slotfase deed Bacca echter de wedstrijd wellicht al op slot toen hij er 0-3 van maakte.

Standard moet hopen op een spectaculaire terugkeer in de tweede helft. We volgen de wedstrijd zo meteen weer.
45'+2
Kopbal Kanu De bal gaat over.
45'
Wedstrijd gespeeld ! Carlos Bacca maakt er kort voor rust 0-3 van. Meunier bedient Lestienne op rechts, die zet voor en brengt de 0-3 voor Bacca op een presenteerblaadje.
45'
Extra tijd Die bedraagt één minuut.
42'
Lob Vazquez De Spanjaard zag dat Kawashima ver uit zijn doel stond, maar zijn lob was vruchteloos.
42'
Verre poging Koc Verrassend schot van de debutant, Kujovic pakt de bal in twee keer.
40'
Vrije trap Lestienne De bal gaat een goeie meter over het doel van Kawashima.
39'
Geel Ciman Hij hield Lior Refaelov even vast en ziet terecht geel.
38'
Bacca afgevlagd Randje buitenspel, anders was hij alleen op Eiji Kawashima af.
34'
Schot Lestienne Lang uitgesponnen aanval van de bezoekers. Maxim Lestienne mag op doel schieten, maar trapt een metertje over.
33'
Net geen 1-2 Geen meeval voor Standard, Kujovic werkt een kopbal na een corner op de lijn weg.
31'
0-2 !! Tegen de gang van het spel in maakt Oscar Duarte er 0-2 van. Vazquez met een vrije trap naar de tweede paal, Carlos Bacca kopt de bal terug en Duarte mag tussen een aantal thuisspelers de bal binnenkoppen.
30'
Voorzet Ezekiel Vladan Kujovic pakt de bal net voor de neus van George Tucudean.
30'
Voorzet Koc Paul-José Mpoku gaat maar net onder de bal door.
28'
Kopbal Van Damme De kapitein kopt een corner te zwak in. Högli kan voor de lijn wegwerken.
27'
Vrije trap Standard Op zo'n 25 meter, na een duwfout van Lestienne. Jelle Van Damme trapt de bal in de muur.
25'
Eerste bezoekende corner Afgedwongen door Carlos Bacca.
23'
Meer druk Standard Nu een schot van Yoni Buyens, die uit de draai schiet maar over trapt.
22'
Ezekiel bijna Hij omspeelt Meunier en schiet met links op doel. Helaas voor hem net naast de verkeerde kant van de paal.
21'
Nieuwe hoekschop Standard De Luikenaars zitten reeds aan vier, de Bruggelingen nog geen enkele.
17'
Balbezit Licht in het voordeel van de thuisploeg (53-47).
16'
Schot Vainqueur De bal gaat een metertje over het doel van Vladan Kujovic.
13'
Poging Vainqueur Na een lage voorzet van Ezekiel. Het schot van de Fransman wordt afgeblokt.
10'
Tucudean bijna Vladan Kujovic kan de gelijkmaker verhinderen. Slechte controle van de Roemeen en zo kan Kujovic gepast tussenkomen.
9'
Goeie tackle Duarte Hij kan de corner niet vermijden, maar wel een correcte tackle op Imoh Ezekiel.
6'
0-1 !!! Maxim Lestienne vindt opnieuw de weg naar het doel. Meunier recupereert de bal op de helft van de thuisploeg. Hij speelt Lestienne aan, die snijdt naar binnen en trapt aan de verste paal binnen.
4'
Eerste corner Toegestaan door Duarte. Victor Vazquez Solsona werkt de bal weg.
4'
Debutanten Zowel voor Koc als voor George Tucudean is het hun eerste match als basisspeler.
2'
Voorzet Lestienne De bal wordt weggewerkt.
1'
Poging Ezekiel Zijn schot wordt afgeblokt.
1'
Club trapt af Dhr. Delferière heeft de match op gang gefloten. Het is zijn eerste match in de play-offs. Hij was out met een blessure.
14:12
De elf van Club Tom Högli start als linksachter, zo moet Laurens De Bock tevreden zijn met een plaatsje op de bank. Victor Vazquez Solsona is voldoende hersteld van zijn enkelletsel en verschijnt in de basis.
14:10
Rednic roteert Geen Frédéric Bulot vandaag bij Standard, hij is geveld door buikgriep. Michy Batshuayi zit op de bank, wegens een gebrek aan frisheid. In hun plaats starten Koc en George Tucudean.
10:47
Haakt Standard definitief af ? Verliezen is voor beide teams uit den boze, maar bij een nederlaag is Standard zo goed als kansloos om de titel te halen. Ook Club Brugge doet er vandaag feitelijk best aan om de drie punten te pakken.

Standard opende play-off 1 met een verrassende 0-2 zege op het veld van Club Brugge. Ondertussen kunnen beide teams terugblikken op een meer dan behoorlijke play-off 1 en zeker blauw-zwart dat na de recente 9 op 9 nog in de running is voor de titel.

Bij de thuisploeg kan trainer Rednic zijn sterkste elftal aan de aftrap brengen. Centraal achterin zien we dus opnieuw het duo Laurent Ciman-Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu). De voorbije twee matchen kreeg Arslanagic daar zijn kans, maar hij is nog niet topfit na zijn hersenschudding.

Ondanks de vele blessures en schorsingen sprokkelden de Bruggelingen de laatste weken flink wat punten. Vooral Maxim Lestienne is de laatste matchen enorm op dreef. Ryan Donk en Hoefkens zitten hun tweede schorsingsdag uit. Onder meer Jonathan Blondel, Jim Larsen en Vadis Odjidja Ofoe moeten geblesseerd toekijken.